Getuigenissen

Laetitia – 25 jaar

Ik heb dankzij jouw coaching op een half jaar tijd heel veel over mezelf bijgeleerd. Beetje bij beetje snap ik mezelf beter en heb ik ook geleerd om mezelf te accepteren.
Ik ben ondertussen al anderhalve maand aan het werk op mijn nieuwe werk. Ik ben heel tevreden met mijn verandering. Het voelt aan alsof ik eindelijk terug bij mezelf ben. Er zijn nog altijd wel momenten dat het even minder gaat, maar het grote verschil is dat ik niet meer constant aan het piekeren ben en dat voelt heel fijn.
Ik wil je bedanken voor de goede coaching en hoop dat je nog vele anderen even goed kan helpen.

Piet – 40 jaar

Inge Libbrecht is een zeer aangenaam persoon met een geduldig en aandachtig luisterend oor (of 2 om exact te zijn). Ze vroeg goed door terwijl ik mijn “verhaal” vertelde en keerde -als nodig- goed terug naar die ene -soms nog- onbeantwoorde kernvraag. Door te hervragen en bepaalde ervaringen en gevoelens te bespreken, bracht ze me tot inzichten die ik anders niet zo zou gevonden hebben… Een interessante spiegel!

Clara – 20 jaar

Ik zit momenteel in een drukke periode met de combinatie van thesis/les/handbal, maar ik kan alles goed combineren.
Ik voel me nog steeds goed in mijn vel, want vorig jaar zou dit me zeker niet gelukt zijn.
De oefeningen doe ik niet dagelijks, maar zeker wel wekelijks. Elke dag herken ik nog situaties waar ik nu anders reageer als vroeger, dus dit is zeker positief. Soms zijn er nog momenten dat ik mezelf ‘betrap’ op het oude patroon, maar dit is normaal denk ik. Ik kijk dus zeker positief terug op de sessies bij jou.

Bianca – 32 jaar

Ik ontmoette Rita op een training voor hr-professionals, waar ze vol passie over  perfectionismecoaching sprak. Ik herkende mezelf in de valkuilen van een perfectionist. Ik was zeer ambitieus, zwanger van mijn eerste kindje en besefte dat dit het ideale moment was om in een coachingstraject te stappen. Toegegeven, ik was eerst sceptisch over de methode. Maar na te hebben gesproken met mensen die het traject reeds achter de rug hadden, waagde ik de sprong.
Het was de eerste stap van een groeiproces. De sessies hadden een aantal vragen bij me getriggerd: ‘Ben ik wel echt gelukkig in mijn job? Wil ik wel echt zo veel tijd aan mijn werk besteden?’ Ik heb daarom besloten om eveneens loopbaanbegeleiding te volgen. Dit tweede traject heb ik bij Inge gevolgd, omwille van praktische redenen.
De sessies bij zowel Rita als Inge waren boeiend en in een open sfeer. Ik kon bij hen echt mijn verhaal kwijt en omgekeerd werd ik steeds opnieuw uitgedaagd om mijn overtuigingen in vraag te stellen.
Benieuwd naar het resultaat? Ik ben nog meer overtuigd van mijn passie voor hr. Ik heb een open gesprek met mijn leidinggevende gehad en ondertussen werk ik 4/5de. Die extra qualitytime voor mijn gezin houdt mijn leven in balans. Bedankt Rita en Inge!

Katia – 28 jaar

Met mij gaat alles goed. Alles loopt vlot, ik merk dat ik veranderd ben. Af en toe betrap ik mij nog wel eens op een oud patroon. Maar ik ben echt blij met de veranderingen. Het is soms echt leuk om stil te staan en te genieten en gewoon gelukkig te zijn. Ik heb ook een nieuwe job. Ik begin als medewerker aan de faculteit farmaceutische wetenschappen. Iets helemaal anders, het is een vervangingscontract. Iets wat ik vroeger zeker niet zou durven. Ik kijk er naar uit om opnieuw aan de slag te gaan. Het is allemaal heel spannend.
Ik wil je nog eens bedanken voor je hulp en begeleiding. Ik heb mezelf echt gevonden.

Lore – 31 jaar

Ik ben elke dag wel even bewust bezig met mezelf en merk dat dit echt zijn vruchten begint af te werpen! Ik geef veel duidelijker aan waar de grens ligt en kan veel makkelijker neen zeggen. Mijn agenda bewaak ik als een leeuw en bij elke nieuwe opdracht vraag ik me bewust af of ik dit echt wel wil, of ik er iets aan heb en vooral of ik er zin in heb…
Niet altijd makkelijk want ik merk dat mijn omgeving nog een beetje moet wennen aan de nieuwe Lore, maar dat moeten ze dan maar 😉
Ik ben ondertussen ook in verwachting van mijn vierde kindje en ik heb me voorgenomen om er eens ten volle van te genieten van deze zwangerschap in plaats van de hele tijd als een gek te werken!
Ik vind het super lief dat je de moeite deed om me te mailen en ik ga zeker je tips gebruiken! Ik wil je nog bedanken om me zo op de goede weg te zetten, ik heb ontzettend veel aan onze gesprekken en oefeningen gehad!

Joris – 33 jaar

Na enkele sessies merk ik op in kleine zaken in het leven dat mijn patronen aan het wijzigen zijn. Ik kan mijn grenzen duidelijker bewaken, het is nieuw dat ik mijn grenzen duidelijk aanvoel. Door mijn hoge sensitiviteit voel ik goed aan wat de ander wil “tussen de lijnen”.
Nu kan ik de verantwoordelijkheid voor wat de ander wil bij de ander laten.
Daarnaast merk ik ook dat ik realistischer omga met mijn tijd. Ik ga bewust om met hoeveel tijd iets effectief kost in plaats van de ideale situatie uit te gaan.
Ook ben ik me vandaag duidelijker van mijn huidige situatie in mijn proces. Ik kan genieten van de kleine stappen die ik maak zonder mezelf af te rekenen met mijn ideaal beeld.

Mona – 32 jaar

Perfectionist, ik, neen… Nooit gedacht dat ik een perfectionist was. Inge opent je ogen en slaagt erin je vertrouwen te winnen door haar professionalisme en zachtaardigheid. Mijn leven is nu veel gemakkelijker, geen rushen tegen de tijd, geen “ik moet” maar tijd nemen voor mezelf, mezelf verwennen. Ik blijf nog streven naar het beste maar het beste lijkt nu ineens wel haalbaar! Dankzij Inge, kan ik mezelf graag zien en dit is toch wat aan de basis ligt om ook anderen graag te zien, niet?

Lydie – 54 jaar

Je hebt een burn-out zei de dokter. Dat leeg en opgebrand gevoel kreeg een naam, want ik was ziek zonder al te veel uiterlijke symptomen. Een gebroken arm of been zou tenminste zichtbaar en vooral legitiem zijn. Een burn-out is niet zichtbaar, niet grijpbaar, niet aanvaardbaar? ‘Heeft de dokter dat wel degelijk bij je vastgesteld’, kreeg ik te horen. ‘Burn-out krijg je als je te weinig competenties hebt voor de uitdagingen in je job’, wist nog iemand me te vertellen.
Dit zijn vragen of reacties die je niet helpen….   Integendeel, je wil sterk zijn en je geen slachtoffer voelen. Je wil je leven in handen houden en niet zwak of zielig zijn. Je denkt sowieso al van jezelf dat je faalt en dat je het niet goed doet. Je snapt niet waarom je je plots niet meer kan concentreren, waarom je je vreselijk voelt en waarom je niet meer functioneert zoals vroeger. Bijgevolg haal je je met al die piekergedachten nog meer onderuit en zak je verder weg in de neerwaartse spiraal.
Het heeft me veel tijd gekost, maar ik begon pas te herstellen toen ik mezelf een kans gaf en kennismaakte met mezelf. Het klinkt misschien vreemd, maar ik was mezelf totaal kwijt. Ik begon te beseffen dat ik mezelf al jaren verwaarloosd had.   Dat ik niet naar mijn lichaam luisterde, ik wist zelfs niet hoe ik dat moest doen. Ik wist niet meer wat ik graag deed, waaruit ik energie voor mezelf kon genereren. Er was een grondig onevenwicht tussen mezelf en de vraag van de buitenwereld.
Ik heb veel gelezen over burn-out en zo maakte ik kennis met het Ontwikkelingsinstituut in Kapelle-op-den-Bos waar Marcel Hendrickx een lezing gaf over perfectionisme. Ik was rotsvast overtuigd van het feit dat ik niet perfectionistisch ingesteld was, maar naarmate de lezing vorderde, leek het wel of het over mij ging….. Ik begon mijn begeleiding bij Inge. Het kostte me bloed, zweet en vooral veel tranen om aan mezelf te werken en mijn patroon te leren kennen en aanvaarden. Inge hield me de spiegel voor en maakte me duidelijk dat ik mezelf dingen aanpraatte, dat ik mezelf heel veel dingen verweet, dat ik niet echt durfde te voelen welke kracht er in me aanwezig is om me aan te sturen en om me te beschermen.
Ondertussen ben ik zover dat ik kan zeggen: ‘Burn-out is niet negatief. Het was het signaal dat ik nodig had om te kunnen leren dat ik moet/wil luisteren naar mijn lichaam, dat ik grenzen moet/wil leren kennen en respecteren.
Dank je, Inge!!

Marijke – 29 jaar

Ik merk zeker een groeiende positieve verandering en ben ontzettend dankbaar voor de sessies met jou. Het heeft me ook in veel zaken een beter inzicht gegeven waardoor ik alles helderder zie en kan aanpakken.

Linda – 44 jaar

Reeds vele jaren voelde ik me niet echt goed in mijn vel…mijn verstand zei wat iedereen in mijn omgeving zei nl ‘je hebt toch alles om gelukkig te zijn’ maar mijn gevoel zei iets anders! Maar waarom?
Uiteindelijk kwam ik enkele maanden geleden bij jou terecht..jij wist al gauw mijn ‘probleem’ te zien en me tips te geven om hier iets aan te veranderen. Perfectionisme zou volgens jou aan de basis liggen..even was ik daar niet zo zeker van…ik perfectionistisch? Ik heb thuis heel wat ‘rommelplaatsen’ en het is hier echt niet altijd spic en span…al zou ik dat wel willen en erger ik me daar ook dikwijls aan..bingo! Daar hebben we het al..en ja hoor toen je de kenmerken opsomde van perfectionisme, was ik heel erg overtuigd, ze waren immers stuk voor stuk op mij van toepassing!
Dankzij jou voel ik me na enkele sessies een gans ander mens! Ik heb meer zelfvertrouwen, durf ook eens nee zeggen zonder redenen te zoeken, ik draag de kleding waar ik zin in heb en zeg en doe niet altijd meer wat ik denk dat anderen van mij verwachten! Er zal altijd wel iemand commentaar hebben, je kan toch nooit voor iedereen goed doen..al probeerde ik dat vroeger wel.
Vroeger was ik vooral een ‘meeloper’, ik durfde mijn eigen mening niet zeggen..als ik die al had?! Ik liet beslissingen aan anderen over en vroeg bv aan man en dochter ‘wat gaan we eten/doen vandaag’, nu kom ik voor mezelf op en zelfs als zij iets voorstellen durf ik zeggen ‘ik heb daar geen zin in, ik zou liever…’ Ik was een grijze muis ook, wilde zeker niet opvallen bv ook qua kleding, veilig jeansbroek en neutraal T-shirt of pull! Ik voel hoe dit stilaan verandert en hoe ik openbloei!
Mijn dochter zei onlangs nog ‘jij bent de laatste tijd veel vrolijker mama, je lijkt gewoon ook veel gelukkiger’ en dat is perfect de verwoording van hoe ik me voel!
Ik kan wel 100 voorbeelden geven van dingen die veranderden! Ik heb vooral ook geleerd te luisteren naar mezelf, mijn lichaam, wat ik echt wil! Vroeger leefde ik met veel to do lijstjes..waar ik vooral erg ongelukkig van werd want telkens ik iets gedaan had en schrapte, schreef ik er alweer 5 nieuwe taken bij..frustrerend! Nu denk ik bij het ontwaken niet meer ‘wat MOET ik vandaag doen’ maar wel ‘ waar heb ik vandaag zin in om te doen’ en raar maar waar de ‘klusjes’ worden precies automatisch gedaan..niet omdat ze moeten maar omdat ik er zin in heb! En ze gaan veel vlotter! En als ik aan iets begin en ik ben het plots beu, stop ik ermee en doe op later moment wel verder! Klachten heb ik nog van niemand gehoord al zie ik soms wel verwonderde blikken in mijn omgeving, maar het belangrijkste is dat ik me zoveel gelukkiger voel! Ik had nooit durven denken dat enkele keren een uurtje bij jou op gesprek komen, mij zo zouden kunnen veranderen!
Heel erg bedankt Inge!