Ontwikkelingsgerichte coaching bij stress en burn-out

We leven in een complexe wereld, met oneindig veel mogelijkheden én verwachtingen.  In moeilijke momenten kan je even vastlopen in je leven.  Je ziet door het bos de bomen niet meer, je weet niet welke kant je op moet. Het mooie is dat een ‘probleem’ een boodschapper is, iets wat vraagt om begrepen te worden… Ontwikkelingsgerichte coaching bij vermoeidheid, stress en burn-out kan je helpen op weg naar een bewust gelukkiger en evenwichtiger leven.

Begeleiding

Als coach sta ik je met veel passie bij om inzicht te verwerven in je denken, doen en voelen en in hoe dit vorm krijgt in je dagelijks leven. Deze ondersteuning gebeurt via vragen: ‘Hoe functioneer je vandaag?’  ‘Wat zijn je behoeften en dromen?’  ‘Wat verhindert je om je doelen te bereiken?’.

Samen reflecteren we, onderzoeken we welke zaken je nú wil aanpakken en hoe je verder wenst te evolueren.  Wat wil je behouden, wat wil je toevoegen en wat past niet meer in je leven en wil je loslaten? En hoe doe je dat?
Ik begeleid je om dié keuzes te maken en uit te voeren die op dit moment de beste voor jezelf en je omgeving zijn. Dit kan te maken hebben met persoonlijke zaken, loopbaan, relatie, gezondheid, enz.

Na een verkenning kiezen we samen op welke manier we in functie van je doelstellingen verder werken. Dit kan door een combinatie van gesprekstherapie, gerichte oefeningen en advies.

Ervaring

Ik kreeg een brede waaier aan kennis en informatie door de vele opleidingen die ik volgde en persoonlijke ervaringen op meerdere vlakken. Mijn manier van coachen is gebaseerd op het Vorkmodel, een synthese van 15 jaar onderzoek en praktijk door Rudy Vandamme.

Ontwikkelingsgerichte coaching bij vermoeidheid, stress en burn-out is duurzaam. Dit omdat je je huidige situatie (probleem) onderzoekt en bijstuurt en vooral doordat je tot een dieper inzicht komt van terugkerende patronen en overtuigingen in je functioneren. Door deze manier van coaching krijg je zicht op wat je nodig hebt, welke concrete acties je wil ondernemen en hoe je deze doelstellingen kan bereiken.

Daarbovenop verruim je je bewustzijn door je talenten, competenties, waarden en normen te leren kennen. Zo herken je ook de invloed die deze op je eigen leven en je omgeving hebben.
Met andere woorden :  je ontwikkelt jezelf! Je laten coachen is een positieve investering die je levenslang meedraagt.  Je leert dat je je succes zelf kan maken en een betekenisvol leven kan leiden.

Mensen met deze ingesteldheid zijn vaak gelukkige mensen!